Costuri de transport

TRANSPORTUL ESTE GRATUIT pentru fiecare comandă de peste 500 LEI.
Sub 500 LEI, costul este de 20 LEI.
Coletul cu produsele comandate  va ajunge la tine in 5-7 zile lucrătoare. Curierul preia coletul si il aduce la destinatie in cele mai bune conditii.

Politica de retur

Capitolul I – Dispoziții generale

 1. Înțelesul unor termeni
 2. Termenii cu majuscule folosiți în continuare, dacă nu rezultă altfel din context, au înțelesul prevăzut în Termenii și Condițiile Razon Nowak Damian.
 3. Completarea Politicii de retur
 4. În urma achiziționării Produselor comercializate de Societate, prin intermediul Website-ului, între Dumneavoastră și Societate se încheie un Contract la distanță. Conținutul acestui Contract la distanță este prevăzut de Termenii și Condițiile Razon Nowak Damian, împreună cu dispozițiile legale ce se aplică în completare, de Politicile GDPR și de prezenta Politică de retur.
 5. Politica de retur prevede, în continuare, condițiile în care puteți beneficia de dreptul de a returna Produsele, urmând a vă fi rambursate sumele achitate cu ocazia achiziției.

Capitolul II – Dreptul de retragere din contract (dreptul de retur al Produselor)

 1. În conformitate cu dispozițiile legale, dacă aveți calitatea de Consumator, beneficiați de un drept de retragere din Contractul la distanță încheiat, fără a fi necesar să vă justificați în vreun fel decizia. Altfel spus, aveți posibilitatea de a returna Produsele achiziționate în urma încheierii Contractului la distanță, în condițiile descrise mai jos, fără a fi necesar să vă justificați decizia, urmând ca Societatea să vă restituie sumele de bani achitate cu titlu de preț. Dispozițiile legale conținute în art. 9 alin. 1 din O.U.G. nr. 34/2014 prevăd următoarele: „Cu excepția cazurilor prevăzute la art. 16, consumatorul beneficiază de o perioadă de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanță sau dintr-un contract în afara spațiilor comerciale, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere și fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art. 13 alin. (3) și la art. 14”. Dacă nu sunteți Consumator, înțelegeți și acceptați că nu puteți beneficia de dreptul de retragere (dreptul de retur), acesta neputând fi acordat de Societate altor persoane care nu au calitatea de Consumator, în sensul legii.
 2. Potrivit dispozițiilor legale, dreptul de retragere poate fi exercitat într-o perioadă de 14 zile de la momentul livrării produselor, astfel cum este detaliat mai jos.
 3. Astfel, perioada de retragere în care puteți opta pentru returnarea Produselor expiră în termen de 14 de zile din:
 4. Ziua în care Dumneavoastră sau persoana indicată de Dumneavoastră intrați/intră în posesia fizică a Produselor;
 5. În cazul în care efectuați o singură comandă cu privire la mai multe Produse, iar acestea sunt livrate separat sau în mai multe loturi, din ziua în care Dumneavoastră sau persoana indicată de Dumneavoastră intrați/intră în posesia fizică a ultimului Produs sau lot de Produse.
 6. Pentru a returna Produsele este necesar fie să ne apelați la unul dintre următoarele numere de telefon: +40.312.297.466, +48.886.372.528, fie să ne transmiteți un e-mail la adresa: contact@davibikes.ro, în conținutul căruia să ne precizați că doriți să vă exercitați dreptul de retragere.
 7. Ulterior manifestării opțiunii de retragere prin unul din mijloacele menționate anterior, Noi vă putem transmite formularul de retur prin e-mail, dacă optați în acest sens. Totodată, puteți accesa formularul de retur și prin intermediul Website-ului, acesta fiind prezentat mai jos, ca anexă la această Politică de retur. Astfel, puteți copia formularul din anexă într-un document, iar ulterior îl puteți completa cu informațiile indicate și transmite la adresa menționată mai sus.
 8. Pentru exercitarea dreptului de retur vă fi necesar să completați formularul de retur și să ni-l comunicați înainte de expirarea perioadei de 14 zile, la adresa contact@davibikes.ro. În conformitate cu dispozițiile legale și în funcție de preferințele Dumneavoastră, aveți posibilitatea de a utiliza și formularul prevăzut în Partea B din Anexa Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, cu modificările ulterioare.
 9. După comunicarea opțiunii Dumneavoastră, în sensul exercitării dreptului de retragere (retur), Contractul la distanță nu va mai fi executat, obligațiile prevăzute în acesta fiind stinse.
 10. Restituirea Produselor către Noi se realizează exclusiv prin intermediul unei firme de curierat aleasă de Societate; costurile privind transportul fiind suportate în integralitate de către Noi.
 11. După comunicarea opțiunii, în cazul în care ați intrat în posesia Produselor, veți stabili de comun acord cu Societatea data la care firma de curierat poate veni la Dumneavoastră pentru ridicarea Produselor.
 12. În cazul în care ați achitat prețul Produselor (inclusiv costurile de transport), declarați și acceptați expres că acest preț încasat să vă fie restituit prin transfer bancar, în contul indicat în formularul prevăzut pentru retur. Sumele în cauză vă vor fi rambursate în termen de maximum 14 zile de la comunicarea retragerii, sub rezerva returnării Produselor până la expirarea acestui termen. Este posibil ca perioada de timp pentru returnarea sumelor să se prelungească, în cazul în care Produsele ajung la Noi spre sfârșitul perioadei menționate, de 14 zile. Totuși, în cazul în care nu aveți un cont bancar, vă rugăm să ne contactați la coordonatele indicate pentru a conveni un mijloc prin care să vă restituim sumele în cauză.
 13. Anterior restituirii sumelor de bani achitate cu titlu de Preț, Societatea își rezervă dreptul de a efectua verificări la data returnării Produselor de către firma de curierat, pentru ca acestea să nu prezinte deteriorări. În măsura în care Produsul prezintă unele neconformități, contravaloarea prețului achitat de Dumneavoastră, ce urmează a fi restituit, va fi diminuat cu suma necesară reparării acestor neconformități. În acest sens, dacă va fi cazul, vă vom informa în consecință. Dispozițiile legale în materie prevăd: „consumatorul este responsabil doar în ceea ce privește diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării produselor. Diminuarea valorii produselor nu trebuie să fie descurajantă pentru consumator în a-și exercita dreptul de retragere”.
 14. Pentru a respecta termenul limită de retragere este suficient să ne trimiteți comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.

Capitolul III – Lipsa/Încetarea/Pierderea dreptului de retragere din Contractul la distanță (dreptului de retur)

 1. În conformitate cu dispozițiile legale, nu beneficiați de dreptul de retragere din Contractul la distanță (dreptul de retur la Produselor) în cazurile prevăzute de art. 16 din O.U.G. nr. 34/2014, în special în următoarele situații:
  15.1 În cazul în care achiziționați Produse confecționate după specificațiile prezentate de Dumneavoastră sau personalizate în mod clar, în măsura în care Societatea v-a oferit acest serviciu;
  15.2 În cazul în care achiziționați Produse care se deteriorează rapid sau care au un termen de expirare foarte scurt;
  15.3În cazul în care ați achiziționat Produse sigilate, iar acestea au fost desigilate de Dumneavoastră și astfel nu mai pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă;
  15.4 În cazul în care ați achiziționat Produse care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente
 2. Dacă unul din Produsele achiziționate intră în categoria menționată mai sus, atunci nu mai puteți returna Produsul în cauză, dacă a fost desigilat, din rațiuni de protecție a sănătății și din motive de igienă.
 3. Totodată, nu puteți proceda la returnarea Produselor nici în cazul în care Produsele achiziționate sunt supuse deteriorării rapid sau au un termen de expirare foarte scurt sau pot fi incluse în celelalte categorii.
 4. Astfel, declarați și acceptați în mod expres că nu beneficiați de dreptul de retragere/dreptul de retur în situațiile descrise.

Capitolul IV – Alte informațiit

 1. În măsura în care aveți nevoie de alte informații cu privire la Politica de retur sau dacă întâmpinați dificultăți în returnarea Produselor, vă rugăm să ne scrieți la coordonatele indicate pentru contact sau la adresa: [email protected].
 2. Societatea își rezervă dreptul de a modifica Politica de retur după cum consideră necesar. În măsura în care, după efectuarea acestor modificări, nu sunteți de acord cu noul conținut, vă rugăm să nu mai utilizați Website-ul sau Produsele Societății.
 3. Această Politică de retur a fost actualizată la data de 07.07.2023.

https://forms.gle/w2XYj3yeMSyiAEho8